Temizleyici Uzmanı için ödeme yapmalı mıyım yoksa Zeki Temizleyici ile devam mı etmeliyim?

Telefonumu temizlemeye çalışıyorum ve Cleaner Guru gibi ücretli uygulamalar için çok fazla reklam gördüm, ancak genellikle ücretsiz Akıllı Temizleyici uygulamasını kullanıyorum. İkisini de deneyen var mı? Cleaner Guru’ya para harcamaya gerçekten değer mi, yoksa ücretsiz seçenek temelde aynı işi mi yapıyor? Karar vermeden önce gerçek kullanıcı deneyimlerini duymak isterim.

Hadi Fotoğraf ve Kişi Temizleme Uygulamalarını Konuşalım: Son Deneyimim

Bir anda o “depolama alanı tehlikeli derecede az” bildirimine denk geldim ve dedim ki, iPhone’umun biraz ferahlaması lazım. İki uygulamayı yan yana denedim: Akıllı Temizleyici (ücretsiz ekip) ve Temizleyici Usta (namıdiğer ödeme duvarı büyücüsü). Sonuç? Cüzdanım ve aklım Akıllı’yla kurtuldu, Usta’da ise öyle olmadı.

Temiz Telefonun Gerçek Bedeli

Bir de vaat var, bir de ödeme ekranı. Şöyle:

• Akıllı Temizleyici bomba bir teklif sunuyor: tamamen… ücretsiz. Gizli reklam yok, “dur bakayım, silmek için para ver” yok, “daha fazla tarama için elmas al!” uyarısı yok. Uygulama içi satın alma yok. Sıfır.
  • Temizleyici Usta seni kandırıyor—ücretsiz tarama, güzel! Ama o taramaları GERÇEKTEN kullanmak istiyor musun (yani, dosya silmek veya sıkıştırmak)? Ciddi parayı ortaya koy. Haftalık 7,99 $ veya yıllık 39,99 $ tam güç için. Evet, haftalık. Sanki Fotoğraflar klasörüne spor salonu üyeliği almışsın gibi.

Gerçekte Ücretsiz Neler Kullanabilirsin? (İpucu: Usta’da Pek Bir Şey Değil!)

Akıllı Temizleyici resmen kapıları açıyor ve her şeyi sınırsız kullanmana izin veriyor. Bu arada, Temizleyici Usta 2005’ten demo CD’si gibi: tarayabiliyorsun ama sil/sıkıştır/kaldır tuşları “Pro” ödeme duvarının arkasında kilitli.

Özellik Karşılaştırması—Hangisi Ne Sunuyor?

Burada asıl mesele—uygulamanın parasız MİŞ gibi yapıp da gerçekte sundukları değil, gerçekten neler yapabiliyorsun?

• Akıllı Temizleyici (tamamen ücretsiz):
    • Fotoğraflarındaki çiftleri ve “benzerleri” buluyor.
    • Ekran görüntülerini topluca siliyor—nihayet, asla kullanmadığım 152 rastgele tarif ve otopark ekran görüntüsüne güle güle.
    • Canlı Fotoğrafları sil veya yalnızca durağan yap.
    • Depolama alanını gizlicen tüketen “ağır abileri” yakalıyor.
  • Temizleyici Usta (çoğu kilitli):
    • Ücretsiz tarama hakkı var ama topluca silmek, dosya sıkıştırmak veya kişileri birleştirmek için Pro olmalısın.
    • Pro ile ekstra: videoları sıkıştır, yinelemeli kişileri birleştir, büyük dosyaları topluca bul, pil widget’ı ve “gizli kasa” gibi küçük bonuslar var (ya gizli işler peşindeysen…).

Uygulama Mağazası Puanları—Gerçek mi Hype mı?

• Akıllı Temizleyici: Yaklaşık 3.4 bin kişiden 4.8 yıldız. Büyük kitle yok ama neredeyse herkes memnun.
  • Temizleyici Usta: Tam 100 bin+ kullanıcıdan 4.6 yıldız—demek ki numaralar ve ödeme duvarları hâlâ ilgi çekiyor.

Ne Kadar Megabayt Yer Kaplıyor?

• Akıllı Temizleyici: 103 MB. Hafif değil ama…
  • Temizleyici Usta: 115 MB. Neredeyse her şey kilitli bir uygulama için fena.

Denemek/Detaylı Bakmak İster misin?

Kısa Özet

Yer açmak istiyorsan—fotoğraf, kişi, büyük dosyalar—ve her hafta para ödemek istemiyorsan, Akıllı Temizleyici gerçekten ücretsiz ve “önce para, sonra yardım” numarası çekmiyor. Temizleyici Usta? Ücretli olursan iyi özellikler var ama ödeme duvarı çok yüzüne çarpıyor. Benim iki kelamım bu—böyle denemelik başka ücretsiz bir şey biliyorsan yaz. Telefonlarımızı (ve cüzdanlarımızı) birlikte hafifletelim.

1 Like

Ah adamım, ben de o Temizlik Ustası reklamlardan geçtim, Instagram’da her üçüncü kaydırmamda cüzdanımla telefonumu hafif bir Ferrari’ye çevireceklerini vaat ediyorlar. İkisini de denedim—sonrasında, @mikuygulamadeğerlendirici gayet düzgün bir inceleme yaptı, ekran görüntüleriyle falan, ama ben de hendekten birkaç kuruş ekleyeyim.

Açıkçası, ana hedefin depolamayı temizlemekse, özellikle fotoğraflar ve yinelenen kişilerse, ve “gizli kasalar” ya da pil widget’ları gibi şeyler umurunda değilse, Akıllı Temizleyici Uygulaması kullanmaktan bir şey kaçırmıyorsun. Görevini tamamen yapıyor, korku taktikleri yok (“depolama tehlikede! Şimdi açın!”), ve ücretsiz kısmı gerçekten doğru (bu devirde nadir bir unicorn).

Temizlik Ustası teknik olarak kötü değil. Arayüzü sade ve taraması bayağı şey buluyor. Ama temel işlev için (örneğin bir önizlemeden fazlasını silmek gibi) ödeme yapmak biraz kandırmaca gibi. Ekstra özellikler; video sıkıştırma ve kasa, sürekli ödemeye değer mi? Yüzlerce saat 4K Tiktok saklamıyorsan ya da “gizli” kişileri gizlemiyorsan, muhtemelen değmez. Ücretsiz denemeyi denedim—bir günde iptal ettim, telefonda hiçbir eksiklik fark etmedim.

Kişi birleştirme işlevinde Mike’la ufak bir ayrışma: Evet, Usta kişileri birleştiriyor ama eğer iPhone kullanıyorsan, iOS’un Kişiler uygulaması direkt çifter dosyaları zaten hallediyor (sadece daha az havalı). O yüzden binlerce eski listeyle boğuşmuyorsan, o parayı cebinde tutmak en iyisi.

Akıllı Temizleyici Uygulaması işin esas kısmını duvar arkasına saklamadan yapıyor. Depolaman gerçekten bu kadar doluysa, iCloud veya Google Fotoğraflar üzerinden manuel yedekleme yapmak da unutulmaması gereken bir şey, işi sağlama almak için. Kısacası: Kartını cebinde tut, Usta’ya pas geç, sadece onların premium widget’larını umutsuzca istemiyorsan.

Gerçekten Temizlik Ustası’yla bir haftadan fazla kalan var mı? “Pro” hayatı gerçekten büyük bir seviye mi yoksa sadece başka bir abonelik mezarlığı mı, duymak isterim.

İşte dürüst fikrim (ve o sonsuz Guru Instagram reklamlarına hafif bir göz devirmeyle): Tüm o havalı özelliklere GERÇEKTEN ihtiyacınız yoksa asla ödeme yapmayın. Yani, haftada 8 dolar mı? O, benim öğle yemeği bütçem gibi bir şey. Buradakiler gibi ikisini de denedim, ve evet, Temizleyici Guru’nun bazı havalı premium özellikleri var ama çoğu kişi için yalnızca 300 bulanık memeyi ve ekran görüntüsü ormanını silmek istiyorsanız Zeki Temizleyici Uygulaması ihtiyacınızı karşılıyor ve üstelik 0 liraya. Bir de, “gizli kasalar” sanki olmazsa olmazmış gibi davranmayı bırakabilir miyiz? Sakladığınız şey bu kadar fazlaysa, fotoğraf alışkanlıklarınızı yeniden düşünmelisiniz belki.

“Hem Guru tamamen parasız işe yaramaz” görüşüne hızlıca katılmıyorum: Taraması sağlam, arayüzü temiz, ama ödeme duvarına çok çabuk tosluyorsunuz. Eskimiş kişileri sürekli birleştirmiyorsanız ya da her hafta 4K videoları sıkıştırmıyorsanız (galerinizde bu kadar entrika mı var?), Guru, Zeki Temizleyici’den fazla bir değer sunmuyor.

Açıkçası, Zeki Temizleyici Uygulaması’nı çalıştırdıktan sonra iPhone’um daha hafif ve yönetilebilir geliyor—sürpriz faturalar yok, “bu dosyaları KAYBETMEK istediğinden emin misin… hem de BEDELSİZ?” tarzı tekrar eden gerilim yok. Guru’ya para vermenin mantıklı olduğu tek senaryo, dijital bir biriktiriciyseniz ve her hafta sıkıştırma araçlarına İHTİYACINIZ varsa, sadece temel temizlik değilse.

Yani evet, sabah kahvaltısının fotoğraflarını silmek için uygulamaya para ödemek fikri sizi heyecanlandırmıyorsa, Zeki Temizleyici Uygulaması’nı tercih edin ve paranızı, ne bileyim, gerçek kahvaltıya saklayın. Guru’nun ücretsiz deneme süresi bitip de hiçbir kötü şey yaşamayan başka biri var mı? Çünkü, ben de öyleyim.