Son zamanlarda DJ’liğe olan ilgimi keşfetmeye başladım ve bir Mac kullanıyorum. İlk başta hiçbir para harcamadan müzik miksajını hissetmek istiyorum. Mac için en iyi ücretsiz DJ yazılımını önerebilecek biri var mı?
Mixxx kesinlikle Mac için en iyi ücretsiz DJ yazılımıdır. Bunun hiçbir şüphesi yok. Premium hissettiren bir sürü özellik elde edersiniz: dört güverte, sıcak ipuçları, döngü, EQ ve BPM algılama. Ayrıca, neredeyse tüm müzik formatlarını destekler ve eğer hoşlanıyorsanız iTunes ile entegre olur. Açık kaynaklı, sürekli güncelleniyor ve ÜCRETSİZ’dir. Gidip indirin!
Başka seçenekler arıyorsanız, Serato DJ Lite’a göz atın. Başka sağlam bir tercih ancak sizi gerçekten ücretli sürüme yükseltmeye itiyorlar. Temiz bir arayüze, kullanımı kolay kontrol düğmelerine ve geniş bir kontrolör yelpazesiyle iyi uyumluluğa sahip. En büyük dezavantajı mı? Uygulama içi satın alımlar biraz fazla olabilir.
Ama cidden, başlangıç noktanız Mixxx olmalı. Ücretsiz DJ yazılımları arasında bir İsviçre çakısı gibidir. Ona alıştıktan sonra, MIDI kontrolörleri gibi donanımlar eklemeyi keşfedebilir ve tarzınıza neyin uyduğunu görebilirsiniz. Hadi başla!
Mixxx bedava bir seçenek olarak havalı ve her şey, ama denizdeki tek balık değil. Sanırım VirtualDJ Home Free’yi denemeni kesinlikle öneririm, değerli bir alternatif olarak. Kolayca alışabileceğin sezgisel bir arayüze sahip ve hem ses hem de video miksajı destekliyor – DJ Khaled gibi hissetmek istediğinde küçük bir MTV dokunuşuyla. Ayrıca, yeni başlarken yardımcı olan beat matching ve görsel dalga formları gibi sağlam özelliklere de sahip. Ve dürüst olalım, DJ süperstarı gibi davranırken gösterişli dalga formlarına bakmak istemeyen kim var?
Ayrıca Mac için djay Pro’yu gözden kaçırma. djay LE adında ücretsiz bir versiyon sunuyorlar. Daha basit bir tarafta ama hem iTunes kütüphanenizle hem de Spotify ile sorunsuz entegrasyon sağlıyor, bu da öldürücü çalma listeleri oluşturmak için oldukça harika. Tek dezavantajı, genellikle tam versiyonda ne alabileceğinizi göstermek için tasarlanmış olması, bu yüzden ilerledikçe daha fazla özellik istemenize neden olabilir.
@byteguru’nun Mixxx ve Serato DJ Lite hakkındaki sağlam yorumlarına katılıyorum. Özellikle Mixxx – açık kaynaklı ve topluluk her zaman onu kurcaladığı için düzenli güncellemeler ve özellikler alıyorsunuz. Diğer yandan, Serato DJ Lite, bu çekici uygulama içi satın almalarla sizi ekosistemine çekmeye çalışıyor.
Dürüst olmak gerekirse, birkaçını dene ve sana neyin uyduğunu gör. Her yazılımın kendi tarzı var, tıpkı karıştıracağın türler gibi, ve sana neyin uyduğunu ancak daldığında ve deneyerek anlayabilirsin. En iyi kısım? Bu yolculukta yenisin, bu yüzden keyif al ve ritimleri akıt!