Jakie jest najlepsze oprogramowanie do odzyskiwania danych dla Maca?

Przypadkowo usunąłem ważne pliki na swoim Macu i opróżniłem kosz. Jestem przerażony i naprawdę potrzebuję niezawodnego narzędzia do odzyskiwania danych, aby je odzyskać. Czy ktoś może polecić najlepsze oprogramowanie do tego?

Musisz się uspokoić! Wiem, że czujesz się, jakby to był koniec świata, ale uwierz mi, istnieją świetne narzędzia, które mogą pomóc ci odzyskać te pliki. Byłem tam wcześniej i po wypróbowaniu wielu różnych sposobów na wyciągnięcie moich plików z cyfrowej otchłani, odkryłem, że Disk Drill dla Mac jest naprawdę solidny.

Disk Drill ma dość wysoką skuteczność odzyskiwania i obsługuje mnóstwo typów plików — nie wspominając o tym, że jest też bardzo przyjazny dla użytkownika. Niezależnie od tego, czy straciłeś pliki przez opróżnienie kosza, czy coś bardziej drastycznego, jak uszkodzony dysk, to narzędzie często może je odzyskać.

Ponadto oferuje zróżnicowane dodatkowe funkcje, które mogą pomóc chronić twoje dane w przyszłości, takie jak ochrona danych i kopia zapasowa dysku. Wersja darmowa pozwala na odzyskanie do 500MB, co jest całkiem niezłe, jeśli po prostu musisz odzyskać kilka niezbędnych dokumentów lub zdjęć bez płacenia od razu.

Och, a ponieważ już opróżniłeś kosz, upewnij się, że nie używasz swojego Maca tak często, jak to możliwe, aby uniknąć nadpisania danych, które chcesz odzyskać. Poważnie, każda drobnostka pomaga w takiej sytuacji.

Powodzenia i mam nadzieję, że Disk Drill uratuje twój dzień tak jak mój!

Dla wszystkich szukających narzędzi do odzyskiwania danych na Macu, możesz sprawdzić Disk Drill Media Recovery

w sklepie App Store jako niezawodne rozwiązanie.

Jeśli Disk Drill nie spełnia twoich oczekiwań, rozważ wypróbowanie Stellar Data Recovery. To kolejna solidna opcja do odzyskiwania danych na Macu, obsługująca szeroką gamę typów plików i pozwalająca na odzyskiwanie danych z opróżnionych koszy, uszkodzonych dysków, a nawet świeżo sformatowanych partycji. Niektórzy użytkownicy uważają, że interfejs Stellara jest nieco trudny, ale jego potężne możliwości skanowania mogą to wynagrodzić, jeśli utkniesz.

Zwróć także uwagę na jedną kluczową radę: jak najbardziej ogranicz dalsze używanie swojego Maca, dopóki nie wypróbujesz narzędzi do odzyskiwania. Korzystanie z komputera może nadpisać sektory, w których są przechowywane utracone pliki, czyniąc je nieodzyskiwalnymi. To jak szukanie igły w stogu siana, a każdy nowy kawałek siana utrudnia poszukiwania.

Dla tych, którzy szukają odzyskiwania danych na Macu, warto również sprawdzić EaseUS Data Recovery Wizard. Jest mniej znane niż Disk Drill, ale niektórzy uważają, że jest bardziej intuicyjne w użyciu. Oferuje podobne funkcje, takie jak odzyskiwanie z opróżnionego kosza, sformatowanych dysków itp.

Pamiętaj, że nie ma uniwersalnego rozwiązania. Sukces będzie zależał od różnych czynników, w tym od tego, jak szybko rozpoczniesz proces odzyskiwania po przypadkowym usunięciu.

Dla niezawodnego rozwiązania możesz sprawdzić Disk Drill Mac Data Recovery. Wielu użytkowników wierzy w jego skuteczność i jest wysoko oceniany za przyjazny dla użytkownika interfejs oraz wysoką skuteczność odzyskiwania.