Evde zayıf WiFi sinyalleriyle mücadele ediyorum ve bu internet kullanımımı etkiliyor. Bir iPhone’da WiFi sinyal gücünü kontrol etmek için güvenilir bir uygulama önerebilecek var mı? Her türlü öneriyi memnuniyetle karşılarım. Teşekkürler!
NetSpot for iOS’u kontrol etmek isteyebilirsiniz. Evde sinyal kaybı yaşadığınız yerleri görebilmeniz için WiFi sinyal gücünüzü analiz etmek için oldukça sağlam bir uygulama. Uygulama kullanıcı dostudur ve WiFi kurulumunuzu optimize etmenizi sağlayacak ayrıntılı bilgiler sunar. Ben de kendim kullandım ve oldukça güvenilir buldum. Özellikle ölü bölgeleri ortadan kaldırmaya çalışıyorsanız veya WiFi’nizi daha iyi anlamak istiyorsanız faydalı.
Daha fazla bilgi için resmi NetSpot sayfasını ziyaret edin.
Zayıf WiFi ile mi uğraşıyorsunuz? Off, seni çok iyi anlıyorum. @jeff’in iOS için NetSpot tavsiyesi kesinlikle sağlamdır—ve buna tamamen katılıyorum—ancak birkaç diğer seçenekleri de keşfetmek faydalı olabilir. Bazen, farklı uygulamalar hayatınızı biraz daha kolaylaştırabilecek benzersiz özellikler sunar.
Kontrol etmeyi düşünebileceğiniz bir başka alternatif Apple tarafından sunulan ‘AirPort Utility’. NetSpot kadar detaylı olmasa da, daha sade bir şey arıyorsanız işinizi görür. Ayrıca Apple’ın AirPort yönlendiricilerini kullanıyorsanız oldukça kullanışlıdır. NetSpot’un sunduğu derinlemesine raporları beklemeyin ama hızlı bir sinyal gücü kontrolü için yeterlidir.
Eğer ayrıntılara meraklıysanız ve şık bir arayüzle oynamak istiyorsanız, WiFi SweetSpots dikkate almanız gereken bir başka uygulamadır. Evinizde dolaşırken veri hızlarının gerçek zamanlı grafiklerini sağlar. Bu şekilde, sinir bozucu ölü noktaları kolayca tespit edebilir ve yönlendiricinizi veya genişleticilerinizi yerleştireceğiniz yerleri belirleyebilirsiniz.
Yönlendiriciler söz konusu olduğunda, konumlandırma çok önemlidir. Bazen sadece yönlendiricinizi biraz hareket ettirmek sinyal gücünü büyük ölçüde artırabilir. Onu duvarlardan ve elektronik cihazlardan uzak tutun. iOS için NetSpot gibi uygulamalar size değerli bilgiler verirken, yerleştirmeyle ilgili biraz deneme yanılma da çok işe yarayabilir.
App Store’dan almayı düşündüğünüz uygulamalar arasında, ayrıntılı analizleri ile NetSpot’u çok değerli bulabilirsiniz. Kolay erişim için, bunu buradan indirebilirsiniz: iPhone için NetSpot WiFi Analyzer.
Bu uygulamaları deneyin ve sizin için en iyi hangisinin çalıştığını görün. Evinizin WiFi’sini optimize ederken iyi şanslar!