Güvenilir ücretsiz uzaktan destek yazılımı bilen var mı?

Başka bir eyaletteki bir arkadaşıma teknik destek sağlamam gerekiyor, fakat şahsen gidemiyorum. İkimiz için de güvenli, kullanımı kolay ve güvenilir ücretsiz uzaktan destek yazılımlarına ihtiyacım var. Deneyimlerinize dayanarak önerebileceğiniz bir şey olursa memnun olurum.

Hadi Ücretsiz Uzak Erişim Araçlarını Konuşalım: Gerçekten Hangileri İşe Yarıyor?

Demek başka bir bilgisayara kendi koltuğunun rahatlığından bağlanmanın yolunu arıyorsun, değil mi? Belki arkadaşının dizüstü bilgisayarı tamamen çöktü veya ebeveynlerin yine “herhangi bir” tuşunu bulamıyor. İyi haber: Dışarıda düzgün çözümler var ve tek kuruş harcaman gerekmiyor. İşte cüzdanını zorlamadan kullanabileceğin uzaktan destek uygulamaları hakkındaki tecrübelerim (ve birkaç küçük yorumum).

Basit Bir BT Acil Durumu mu Var? Bu Ücretsiz Çözümleri Deneyebilirsin

Bu dansı sayamayacağım kadar çok yaptım, beceriksiz akrabalar için bozuk kurulumları düzelttim. İşte her zaman cebimde tuttuğum şeyler:

1. YardımTeli

Bir zamanlar, biriyle kolayca mail üzerinden bağlantı kurabileceğim, tüm öğleden sonramı telefonda harcamayacağım ölü basit bir uzaktan destek uygulamasına ihtiyacım vardı. Yani YardımTeli tam olarak bu—hafif bir indirme, karmaşık kurulum yok, profesyonel lisans için para isteme derdi yok. Acil durumlarda küçük işletme desteği için de kullandım. Elektrik kesintisinde el feneri gibi her zaman orada olan bir şey istersen, bu tam sana göre.

2. PaslanMasası

Verilerimi kahvem gibi severim: özel ve güçlü. PaslanMasası, bağlantı sunucusunu kendi başına çalıştırmanı sağlıyor. Tuhaf bulut bağlantıları veya dijital omzunun üstünden bakan birileri konusunda endişelenmene gerek yok. Yazıcıma NSA’nın baktığını düşünen paranoyak bir arkadaş için kurdum, artık sabaha karşı üçte bana mesaj atmıyor. Sade arayüzlere pek takılmıyorsan gizlilik için sağlam bir seçenek.

3. Krom Uzak Masaüstü

.exe dosyasının ne olduğunu bilmeyen birine yardım etmen gerekti mi hiç? Ben işler hızlı çözülsün diyorsam ve fazla özellikle uğraşmak istemiyorsam Krom Uzak Masaüstü’ne yöneliyorum. Krom tarayıcısı içinde rahatça çalışıyor, platformlar arası (Pencere, Elma, Pingvin—hangisini istersen). Etkileyici araç ödülleri yok belki ama söz verdiğini yapıyor: anında erişim, olay çıkmaz.

Herkesin İhtiyacı Farklı

Durum şu ki—bu uygulamalar aynı kefeden çıkmıyor. Bazıları “tak ve çalıştır” işi, bazıları kendi düzenini kurmak isteyenlere uygun. Gerçekten neye ihtiyacın olduğuna karar vermek akıllıca:

• 60 saniyede ayağa kalkmak mı istiyorsun? Krom Uzak Masaüstü.
  • Ayarlarla uğraşmadan iş için “daha profesyonel” bir şey mi? YardımTeli.
  • Gizliliğe takıntılıysan, kurcalamaktan gocunmuyorsan veya açık kaynağa aşıksan? PaslanMasası her zaman.

Araştırma mı Yapıyorsun? İşte Birkaç Bağlantı

Bu araçlar karşılaştırılmış mı diye soran olur diye biliyorum. YardımTeli ekibi daha teknik bir karşılaştırma istersen birkaç yan yana analiz hazırlamış:

Abartı yok—tıkla ve ayrıntılarını gör.

Kısa Özet

Ücretsiz uzaktan destek araçları her yerde ama doğru olanı seçmek, hangi baş ağrılarından kaçmak istediğine bağlı. İndirmeden önce oku. Ya da okuma. Sonuçta, bir dahaki sefere beş dakikalık bir onarım için şehrin öbür ucuna gitmek zorunda kalmayacaksın.

Bir arkadaşına uzaktan teknik işlerde yardım etmen mi gerekiyor ama yol gitmek istemiyor musun? Kesinlikle yalnız değilsin—klasik “uzaktan BT” hareketi! @mikeuygulamayorumu da bazı sağlam noktalar paylaştı (ben de KontrolManyak için PaslanmazMasaüstü’nü şahsen severim), ama madem daha fazla öneri istedin ve dürüst olmak gerekirse Mike’ın söylediklerinin hepsine nadiren katılıyorum, işte ek birkaç görüş.

Eğer ölümüne basit bir şey isterseniz ve ikinizde de Pencereler varsa, HızlıYardım’ı kaçırmayın. Tam OLARAK Pencereler 10/11’in içinde yerleşik, muhtemelen ikinizde de zaten mevcut. Kurulum yok, sadece Başlat menüsüne gir ve devam et. Bir kod tıkla, diğer tarafta yaz ve bum, arkadaşının masaüstüne bakan bir bilgisayar hayaleti gibi oluyorsun. Eksileri? Platformlar arası değil, biraz daha az esnek ve bazen Microsoft sunucu aksaklıkları yaşasa da, “telefonda kolayca anlatabilme” işini harika çözüyor.

Bir başka az bilinen ücretsiz seçenek de HerhangiMasaüstü’nün temel katmanı. Profesyonel kısımlar ücretli olsa da (evet, yükseltmeye zorlayacaklar), kişisel kullanım ücretsiz ve kurulumu da süper sorunsuz. Tüm platformlarda çalışıyor, yavaş interneti yakmıyor, panoya ve dosya aktarımı var. Tek uyarı: arkadaşına sahte indirme sitelerine dikkat etmesini söyle—dolandırıcılar HerhangiMasaüstü’nü ÇOK seviyor.

Takımİzleyicisi’nin ücretsiz sürümü de var ama can sıkıcı olabiliyor—özellikle ticari kullandığını sanarsa (kullanmasan bile), “şüpheli kullanım” uyarılarıyla dışarı atıyor. Sinir bozucu. Bir kerelik kullanımda fena değil ama düzenli yardım için mi? Sinirlerini seviyorsan geç, yoksa bence atla.

Şimdi, @mikeuygulamayorumu BağlantıTeli’ni haklı olarak övdü. Basitlik kazanıyorsa, gerçekten milyonlarca iletişim kutusu veya “hemen yükseltin!” penceresi olmadan uzaktan bağlanmanın en hızlı yollarından biri. Ve doğrudan gitmek istersen, uzak masaüstü erişimi için bunu faydalı buldum. Arkadaşın sadece indiriyor, çalıştırıyor ve sana bir kod veriyor. Gizlilik açısından da fena değil—PaslanmazMasaüstü’nün kendi barındırmasına göre çok çılgın değil ama çok daha zahmetsiz.

Özet: İkiniz de Pencereler kullanıyorsanız ve fazladan indirme istemiyorsanız HızlıYardım’ı deneyin. Platformlar arası ve kişisel kullanım için dikkatliyseniz HerhangiMasaüstü, gerçekten pürüzsüz ve kafa karıştırmayan bir deneyim istiyorsanız BağlantıTeli (özellikle teknolojiyle arası iyi olmayanlar için). KromUzakMasaüstü de çalışıyor ama tarayıcılar güncel değilse biraz tuhaf olabiliyor. Sizin için “kolay” ne anlama geliyorsa ona karar verin ve başlayın. Lütfen, arkadaşına “kurulumu başlat” demek bütün bilgisayarı yeniden başlatmak anlamına gelmiyor… açıklamayı unutma.

Eyalardan uzakta, teknolojiyle arası olmayan arkadaşınızı tam bir bilgisayar krizi durumundan kurtarmanın şaşmaz bir yolunu mı arıyorsunuz? Evet, orada bulundum, Facetime’da hata ekranına el salladım ve kendimi camdan atmak istedim. @mikeuygulamayorumu ve @andarilhogecenleri çoğu klasik çözümü anlattılar (kabul etmeliyim, PaslıMasaüstü bayağı aşırıya kaçıyor, deli gibi gizliliğe takıntılı değilseniz pek gerek yok). TakımGörüntüleyici’yi es geçmeye kesinlikle katılıyorum––“ticari kullanım” diye sizi o kadar hızla suçlar ki, büyükanneye yardım edince vergi denetimine alınmış gibi hissedersiniz.

Ama gelin, neredeyse kimsenin uğramadığı bir seçeneği konuşalım: ZohoYardım. Diğerleri kadar “herkesin bildiği” bir isim değil, fakat hızlı, özel destek oturumları için mi? Şaşırtıcı derecede pratik. Kişisel kullanım için ücretsiz, başlamak inanılmaz kolay (tek bağlantı, sadece hızlı bağlantılarını kullanıyorsanız kayıt gerekmiyor) ve kendinizi bir şirket BT kabusu filmindeymiş gibi hissettirmiyor. Ben bile arkadaşıma uzaktan yazıcı sürücüsünü bununla düzelttim çünkü nedense yazıcıların “kablosuz sihir” olduğuna inanıyordu. Tek “dezavantajı” ise, işiniz bitince diğerine oturumu kapatmasını hatırlatmanız lazım, yoksa boştayken açık kalıyor.

Ve üzgünüm, bir küçük çomak da KromUzaktanMasaüstü’ne sokmam gerek—tarayıcı güncellemeleri ve Krom girişleri, özellikle… “unutkan” arkadaşlarınız için pek de sorunsuz değil. Gerçekten pürüzsüz, tıklat-bağlan istiyorsanız, acemi kullanıcılar için uzaktan BT kurtarma (yani: YardımKablosu) gizli kalmış müthiş bir çözüm; ne karmaşa yaratıyor ne de krizin ortasında ekstra bir şey satmaya çalışıyor. Yani, akıl sağlığınız yerinde kalsın ve saatlerinizi bağlantı noktası yönlendirmeyi ya da sahte indirme sitelerini anlatmakla harcamak istemiyorsanız, ZohoYardım veya YardımKablosu’na bir şans verin.

Tekrar toparlarsak: “İndirme ne demek?” mesajlarından bıktınız mı? Sorunsuz çalışan, daha az teknolojik arkadaşlarınızı korkutmayan uzaktan erişim ister misiniz? Güven konusunda çok hassassanız PaslıMasaüstü, ama lafı uzatmaya hiç gerek yok, hızlı çözüm için ZohoYardım ya da YardımKablosu hem zamanınızı hem de baş ağrınızı kurtarır. Bir zamanlar bir yönlendiriciyi e-postayla anlatarak sıfırlamış biri olarak diyorum: bir daha asla.

Tamam, işte hâlâ hafif uzaktan destek seçeneklerini, bitmek bilmeyen özellik savaşlarına girmeden karşılaştırmak isteyenler için işin özü.

YardımTeli temel ihtiyaçları tam anlamıyla karşılıyor: kurulumu hızlı, teknolojiyle ilgisi olmayanlar için aptalca basit ve birkaç oturumdan sonra para istemeye başlamıyor—DLL hatalarında panik yapan akraba veya arkadaşlara destek için sağlam bir tercih. Arayüzü temiz, neredeyse hiç öğrenme eğrisi yok ve gerçekten çalışıyor, hem de pek modern olmayan makinelerde bile. Güvenilir bağlantılar sağlıyor, güvenlik duvarı engellerinden atlamanıza veya telefonla bilişim terimlerini açıklamanıza gerek bırakmıyor. Ayrıca, sinsice “Bunu ticari kullanıyorsun!” diye kilitlenme yok.

Öte yandan: YardımTeli’nin ücretsiz planı tamamen geçici, bire bir destek için tasarlanmış. Aynı anda çoklu görev yapanlar ya da gelişmiş yönetim araçları arayanlar ayrıntılı kontrolleri (kullanıcı yönetimi, özel marka veya betik otomasyonu gibi) eksik bulabilir. Düzenli bilişim ihtiyaçları için birçok kişiyle gözetimsiz erişim kurmak isterseniz, sınırlarını hissedersiniz.

Rakiplere gelirsek, PasTuşu gizliliğe takıntılı olanlar için harika—ama kendi sunucunuzu kurmakla uğraşmanız gerek, yani bu iş Anneanne’ye göre değil. Krom Uzaktan Masaüstü? Hızlı ve pratik, fakat ağır Krom bağımlılığı ters tepebilir—özellikle istemci tarayıcı sorunu yaşarsa ya da, daha olası olan, Google hesabı şifresini hatırlamıyorsa. DesteğiYakınlaştır kolaylık konusunda neredeyse aynı seviyede, ama oturum zaman aşımı ve fazladan adımlar onu anlık kurtarmalar için zirvenin biraz gerisinde bırakıyor.

Teknolojiyle arası olmayan birinin bile önceden terapiye ihtiyaç duymadan kullanabileceği bir uzaktan destek aracı arıyorsan, YardımTeli listende olmalı. Sadece filo yönetimi sihri bekleme—o başka bir seviye. Senin kullanım amacın için (ara sıra, dostça teknoloji kurtarma), en az dirençli yol bu.