En iyi depolama alanı boşaltan iPhone uygulamaları nelerdir?

iPhone’umda depolama alanı tükeniyor ve çok yavaşlıyor. Fotoğrafları ve uygulamaları sildim ama hâlâ yeterli değil. Alan açmaya yardımcı olabilecek güvenilir uygulamalar var mı?

iPhone Temizleme Uygulamalarını Test Etmekten Elde Edilen Keşifler

iPhone temizlik uygulamalarını denedikten sonra, depolama alanını gerçekten boşaltan ve fotoğraf kütüphanenizi düzenleyenleri belirledim. İşte deneyimlerim:

:trophy: En İyi Seçim: Clever Cleaner - En İyi iPhone Temizleme Uygulaması

Öne Çıkan Özellikler:

• Benzer ve yinelenen fotoğrafları verimli şekilde temizler.
  • Büyük video dosyalarını tespit eder ve siler.
  • Alan tasarrufu sağlamak için Canlı Fotoğrafları sıkıştırır.
  • Kullanılmayan ekran görüntülerini temizler.

Fiyatlandırma:

• Tamamen ücretsiz kullanıma açık. Reklam, ödeme duvarı veya gizli ücretler yok.

Dikkat Çeken Noktalar:

• Tamamen ücretsiz: Çoğu uygulamanın kullanıcıdan ücret aldığı veya reklamları içerdiği yerlerde, Clever Cleaner hiçbir ek koşul olmadan öne çıkıyor.
  • Şimşek hızında tarama: 10.000 fotoğraflık galeri için tarama süresi yaklaşık 3 dakika!
  • Zekice AI sıralaması: Yinelenen ve düşük kaliteli görüntüleri doğru şekilde belirledi.
  • Önemli temizleme etkisi: 32 GB depolama alanını kolayca geri kazandım.

Sınırlamalar:

• Kişi yönetimi yok: E-posta temizliği gibi özellikler eksik olabilir.
  • AI aksaklıkları: Bazen en iyi ‘fotoğrafların’ otomatik seçimi keyfi görünebilir ve manuel düzenleme gerektirir.

Karar: :star: 4.9/5

Hiçbir ücret talep etmeyen ve dikkate değer sonuçlar sunan Clever Cleaner, tacı hak ediyor. Kesinlikle mevcut en iyi iPhone temizleme araçlarından biri.

Daha Fazla Bilgi Edinin:

İkincilik: Cleaner Kit

Özellikler (Ücretsiz Versiyon):

• Reklamları izledikten sonra temizlik yapar.
  • Kişiler ve takvimi yönetir.

Özellikler (Ücretli Versiyon):

• Sınırlamalar olmadan tam kapsamlı temizlik.
  • Büyük videoları sıkıştırır.
  • Ekstra koruma için ‘Cihaz ve Wi-Fi güvenliği’.
  • Widget’lar ve şarj animasyonları.
  • Abonelikler: Haftalık $5.99 veya Yıllık $29.99.

Öne Çıkanlar:

• Cihaz güvenliği, internet hız testi ve dosya gizleme sunarak temel temizleyici uygulamalardan ayrılır.
  • Kullanıcı dostu: Kolay gezinme ve sezgisel arayüz.
  • Rakip uygulamalara kıyasla daha az müdahaleci reklamlar.

Dezavantajlar:

• Ücretsiz versiyondaki reklamlar, temizlik oturumları öncesinde ekstra adım ekler.
  • Haftalık fiyatlandırma bütçe dostu olmayabilir.

Karar: :star: 4.6/5

Cleaner Kit, temel temizleme işlevselliklerinin yanı sıra cihaz güvenliği ve Wi-Fi koruması gibi ekstra özellikleri entegre ederek etkileyici bir performans sergiliyor. Premium versiyonu için sunulan 7 günlük ücretsiz deneme denemeye değer kılıyor.

Sağlam Alternatif: Cleanup App - Telefon Depolama Temizleyici

• Temizlik oturumları başına 15 fotoğraf/video ile sınırlıdır.
  • Kişi yönetimi, şarj animasyonları ve gizli alan araçlarına sınırlı erişim sunar (reklam gerektirir).

• Reklamları ve işlevsellik kısıtlamalarını kaldırır.
  • Gelişmiş özellikler içerir: e-posta temizliği ve kişi yönetimi.
  • Planlar: Haftalık $6.99 veya Bir Ömür Boyu $39.99.

Artılar:

• Kapsamlı temizleme özellikleri sunar: Fotoğraflar, videolar, kişiler ve e-postalar.
  • Kullanıcıların taahhütte bulunmadan önce işlevselliği test etmesine olanak tanır.
  • Temiz, kullanımı kolay arayüz.

Eksiler:

• Bazen “benzer” fotoğrafların/videoların yanlış etiketlenmesi söz konusu olur.
  • Haftalık fiyatlandırma, alternatiflere kıyasla pahalıdır.

Karar: :star: 4.0/5

Hem ücretsiz hem de premium versiyonlardaki etkileyici özellik paketiyle kapsamlı bir iPhone temizleyicisi. Ancak, tutarsız fotoğraf etiketleme ve nispeten yüksek maliyet bazı kullanıcıları caydırabilir.

Sadece Premium Kullanıcılar İçin: Cleaner Guru

• Ücretsiz kullanım yok: Uygulamaya erişim için yükseltme gereklidir.

• Zeki fotoğraf/video temizleme ve sıkıştırma.
  • Gelişmiş seçenekler: e-posta yönetimi ve gizli depolama.
  • Sabit haftalık abonelik oranları: $7.99 (Pro) veya $6.99 (Lite).

Öne Çıkanlar:

• Premium versiyonda reklam ve pop-up bulunmaması, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sağlar.
  • Hızlı tarama hızı ve şık, modern arayüz.
  • Benzer uygulamalarda nadiren bulunan e-posta temizleme özelliği.

Dezavantajlar:

• Ücretsiz özelliklerin olmaması, abonelik olmadan test edilememesini sağlar.
  • Abonelik planı esnekliği sınırlıdır (sadece haftalık ödeme seçenekleri mevcuttur).

Karar: :star: 4.0/5

Önden ödeme yapmak isteyen kullanıcılar için, Cleaner Guru reklam barındırmayan ve e-posta temizleme dahil güçlü özellikler sunar. Ancak, ücretsiz herhangi bir seçeneğin olmaması bazı kullanıcıları tereddütte bırakabilir.

Özet: Testlere Dayalı En İyi iPhone Temizleme Uygulamaları

1. Clever Cleaner: Tamamen ücretsiz, etkili bir temizleyici için nihai seçim.
  2. Cleaner Kit: Temizlik artı güvenlik ve yardımcı araçlar sunan çok yönlü bir uygulama.
  3. Cleanup App: Ücretsiz denemeler için mükemmel, güçlü özelliklere sahip ancak etiketleme sorunları mevcut.
  4. Cleaner Guru: Premium kullanıcılar, eşsiz e-posta temizleme özelliğini takdir edebilir, ancak ücretsiz işlev eksikliği dezavantaj olabilir.

Daha Fazlasını Keşfedin:

Doğru temizleme uygulamasını bulmak ihtiyaçlarınıza bağlıdır — ücretsiz özellikleri, AI hassasiyeti, ekstra araçları veya lüks bir deneyimi ne kadar değerli buluyorsunuz? Seçeneklerinizi keşfedin ve o değerli iPhone depolama alanını geri kazanın!

2 Likes

Ah, bana güven, iPhone depolama alanının dolmasının acısını hissediyorum—bu modern çağın teknoloji mücadelesi. Fotoğrafları siliyorsunuz, zar zor hatırladığınız uygulamaları kaldırıyorsunuz ve yine de “Depolama Neredeyse Dolu” mesajı sizi rahatsız etmeye devam ediyor. Kaybedilen gigabyte’lar için ağlamak yerine işe koyulalım.

Depolama alanını temizleyen uygulamalar arıyorsanız, birkaç değerli (ve dürüst olmak gerekirse birkaç işe yaramaz) seçenek var. @mikeappsreviewer’ın tamamen ücretsiz, hızlı ve zor işi yaparken yapay zeka kullanan Akıllı Temizleyici uygulamasını önerdiğini gördüm. Kendim de denedim ve evet, şaşırtıcı derecede faydalı ama e-posta temizliği veya önbellek yönetimi gibi alanlara daha derinlemesine inebilmesini isterdim. Yine de -galerimi patlatan (her yerde saklandıklarını bile bilmiyordum) eski gereksiz ekran görüntülerinden ve yinelenenlerden 25GB’dan fazla depolama alanını geri kazandırdı.

Bununla birlikte, işte işler biraz değişiyor: bazen temizleyici uygulamalar abartılmış oluyor. Sorununuz fotoğraflar veya videolar değilse, Safari önbelleklerini manuel olarak yönetmeyi deneyin (Ayarlar > Safari > Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle). Ayrıca, iPhone’lar “Diğer depolama alanını” tutmayı sever ve bu durum her zaman Akıllı Temizleyici gibi uygulamalarla çözülmez. Bu karışıklık için, kullanılmayan uygulamaları kaldırın (Ayarlar > Genel > iPhone Depolama), bu seçenek veriyi saklarken uygulamayı kaldırır. Bu, telefonunuz için Marie Kondo gibidir.

Başka bir hile: Ayarlar > Mesajlar altındaki iMessage medya otomatik kaydetmeyi kapatın. Zaten %80’i mem ve ekran görüntüsünden oluşuyor ve oldukça hızlı birikiyorlar. Teyzenizin 2016’da size ilettiği bulanık bir kedi fotoğrafına gerçekten ihtiyacınız var mı?

Harcama yapmaya razı mısınız? Cleaner Guru gibi temizleyici uygulamalar, e-posta temizliği gibi güzel özelliklere sahip, ancak abonelik modelleri, yüzlerce gigabyte arasında kaybolmuyorsanız fazla pahalı olabilir. Onları denedim ama dürüst olmak gerekirse, Akıllı Temizleyici mantıklı çünkü ücretsiz (ve bazı ücretli alternatiflerden daha iyi).

Ah, bir şey daha: iCloud. Ekstra bir şey için Apple’a ödeme yapmanın sinir bozucu olduğunu biliyorum, ancak 50GB için ayda $0,99 planı, telefonunuz sürekli olarak alan sıkıntısı yaşıyorsa bir kurtarıcı olabilir. Bulut depolama + Akıllı Temizleyici harika bir ikili.

Kısa ve öz: Önce Akıllı Temizleyici’yi deneyin; ücretsizdir ve fotoğraflar, videolar ve ekran görüntüleri için harika çalışır. Geri kalan için uygulama verilerini ve önbellekleri manuel olarak temizleyin. Bunun ötesindeki ihtiyaçlar, belki iCloud’a ya da çok fazla depolama biriktirdiyseniz premium uygulamalara ciddi bir bakış atmayı gerektirebilir. Huzur içinde yatsın değerli gigabyte’lar!

Akıllı Temizleyici sağlam bir seçenek gibi görünüyor, ancak başka bir açı getireyim. Uygulamalara atlamadan önce, biraz eski usul manuel temizlik yaptınız mı? Ayarlar > iPhone Depolama bölümüne gidin ve en fazla alanı neyin kapladığını görün. Genelde bu sadece fotoğraflar ve videolar değil—büyük iMessage sohbetleri gibi medya ekleri içeren şeyler de olabilir. Grup sohbetlerinden gelen bir dizi GIF’i acımasızca silebilirsiniz.

Ayrıca, iPhone kamera ayarlarında ‘Orijinalleri Sakla’ seçeneğini kapatın (Ayarlar > Fotoğraflar > iPhone Depolamasını Optimize Et), böylece yüksek çözünürlüklü fotoğraflar cihazınız yerine iCloud’a yedeklenir. iCloud’dan bahsetmişken, başka her şey başarısız olursa, pahalı Apple ekosistemine sarılın— ücretsiz değil ama ayda $0.99 karşılığında 50GB bulut depolama, çabalardan kurtulmanızı sağlayabilir.

Uygulama kullanmak zorundaysanız (ve inanın bana, kullanım kolaylığını anlıyorum), Akıllı Temizleyici bir deneme değer—ücretsizdir ve yinelenenleri kaldırmak gibi temel işleri iyi yapar. Ama hey, neden kimse kullanılmayan uygulamaları kaldırma iOS özelliğinden bahsetmiyor? Ayarlar > Genel > iPhone Depolaması’na gidin ve “Kullanılmayan Uygulamaları Kaldır” seçeneğini etkinleştirin. Bu, dokunmadığınız şeyleri otomatik olarak kaldırır ancak verilerini saklar, böylece hiçbir şeyi kalıcı olarak kaybetmezsiniz.

Ücretli uygulamalar düşünen cesur ruhlar için, temizlik gibi: Cleaner Guru— sadece unutmayın, bazen bu uygulamalar aboneliklerle fazla agresif olur ve her şeyi yakalayamazlar. Manuel temizlik artı Akıllı Temizleyici yaparsanız, fazladan para harcamadan temizlikli bir telefona ulaşmanın %90’ına ulaşmış olursunuz. Sadece fikrim.

Peki, bunu sade ve doğrudan bir yaklaşımla inceleyelim. İlk olarak, Zeki Temizleyici gibi uygulamalar harika bir başlangıç noktasıdır. Tamamen ücretsizdir, sorunsuz çalışır ve çift fotoğrafları kaldırmak, büyük videoları temizlemek ve Canlı Fotoğrafları sıkıştırmak gibi temel işleri halleder. Tarama süreci oldukça hızlıdır ve yapay zeka sıralaması fena değil, ancak bazen yanlış ‘en iyi fotoğrafı’ seçtiği için iki kez kontrol etmek şart. En büyük avantajı nedir? Reklamlarla rahatsız edilmezsiniz veya aboneliklere kandırılmazsınız. En büyük dezavantajı? İletişim/e-posta temizliği yok ve bazı gelişmiş özelliklerden yoksun, ama dürüst olmak gerekirse, ücretsiz bir uygulama için oldukça iyi işler çıkarıyor.

Diğerlerini karşılaştırırsak, Temizleyici Kit veya Temizleyici Guru gibi—reklamları dert etmezseniz ya da birkaç lira harcamayı göze alırsanız, bunlar sağlam seçeneklerdir. Temizleyici Kit, Wi-Fi koruması ve dosya gizleme gibi ekstra araçlar sunuyor ki bunlar güzel bonuslar, ancak bir abonelik sistemi içerdiğini unutmayın. Temizleyici Guru reklamları premiumda atlar ama denemek istiyorsanız peşin ödeme yapmanızı zorlar ki bu can sıkıcıdır. Ayrıca haftalık fiyatlandırma modeli size sadece e-posta temizleme özelliklerine ihtiyaç duyuyorsanız pek hesaplı gelmeyebilir.

Bununla birlikte, uygulamalara tamamen bağımlı olmaktan ziyade bir alternatif iş akışı öneriyorum:

1. “iPhone Depolaması”nı manuel olarak kontrol edin—Ayarlar’a gidin ve uygulamaları boyutlarına göre sıralayın. Bazen WhatsApp veya Spotify gibi uygulamalar manuel temizleme gerektiren önbellek dosyalarını saklıyor olabilir.
  2. Depolama ayarlarını yanlış mı kullanıyorsunuz? Eğer orijinal fotoğrafları cihazınıza senkronize etmeye devam ediyorsanız, ‘iPhone Depolamasını Optimize Et’ seçeneğini etkinleştirin (Ayarlar > Fotoğraflar).
  3. Eski videoları dönüştürün—Eğer iCloud’a ödeme yapmak size tuzak gibi geliyorsa, bunları Google Fotoğraflar ya da diğer bulut platformlarına yükleyin.
  4. Mesajları temizleyin—Mizahi içerikli grup sohbetleri, GIF’ler ve video spamleri mi? Mesajlarınızı bir yıl sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayın (Ayarlar > Mesajlar > Mesajları Sakla).
  5. Kullanılmayan uygulamaları kaldırın—Bunu iPhone Depolama altında etkinleştirin. Uygulama verileriniz, daha sonra tekrar yüklediğinizde güvende kalır.

Ekstra güçle birlikte her şey dahil otomatik bir çözüm arayanlar için Zeki Temizleyici, sıfır maliyet değeriyle sizin MVP’nizdir, ancak yukarıdaki gibi manuel ince ayar eklemek sonuçlarınızı süper hale getirir. Daha fazla depolama alanı, gereksiz uygulama kilitleme abonelikleri yok ve daha az zahmet!