Evimin bazı bölümlerinde zayıf WiFi sinyalleri ile mücadele ediyorum. Modemi taşımayı denedim ama sorun devam ediyor. WiFi sinyal gücünü analiz edecek ve muhtemelen güçlü bağlantı için en iyi noktaları bulacak güvenilir bir Android uygulaması arıyorum. Birisi iyi bir tane önerebilir mi?
Aynı durumda WiFi ölü bölgeleri ve kesintili bağlantılarla ben de karşılaştım. Birçok uygulamayı denedikten sonra, ‘Android için Netspot’ gerçekten benim için öne çıktı. WiFi sinyal gücünüzün ve ağ sorunlarınızın ayrıntılı analizini sunar. Zayıf noktaların nerede olduğunu belirlemenize yardımcı olur ve yönlendiricinizin yerleşimini optimize etmenize bile yardımcı olur. Arayüzü kullanımı kolaydır, bu yüzden çok teknik bilgili olmasanız bile, yine de çok şey elde edebilirsiniz.
Uygulamayı başlatın ve evin etrafında hareket ederken WiFi sinyal gücünüzün görsel bir haritasını sağlar. Bu şekilde, sinyalin nerede düştüğünü görebilir ve buna göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Ayrıca birden fazla yönlendiriciniz veya erişim noktanız varsa farklı ağları karşılaştırmak için de kullanışlıdır. Netspot özellikle iyi çünkü topladığı verileri anlamayı kolaylaştıran net bir grafiksel temsil sunar. Doğru ve güvenilirdir ve evde WiFi kurulumumu optimize etmemde gerçekten yardımcı oldu.
Buradan deneyebilirsiniz: En İyi Android WiFi Analiz Uygulaması.
Daha önce de düzensiz WiFi ile uğraştım ve iyi bir analizör uygulamasının dünyalar kadar fark yaratabileceğini buldum. @boswandelaar’ın Netspot Android için grafiksel temsiller ve kullanım kolaylığı ile sağlam bir seçim olduğu konusunda hemfikir olduğum halde, ihtiyaçlarım için Farproc’un ‘WiFi Analyzer’ uygulamasını biraz daha basit buldum.
Sevdiğim bir özellik, her WiFi kanalını değerlendirme yeteneğidir. Bu, yönlendiricimi daha az yoğun bir kanala geçirmeme yardımcı oldu ve sinyal istikrarımda önemli bir fark yarattı. Ayrıca, sadece sinyal gücünü göstermekle kalmıyor, aynı zamanda ağ performansı hakkında gerçek zamanlı veri de sunuyor.
Ancak, bir dezavantajı, Netspot’un sunduğu kapsamlı görsel haritalama özelliğinden yoksun olmasıdır. Daha sağlam bir analiz tercih ediyorsanız ve evinizin sinyal güçlerini haritalamak için yürüme zamanı harcamaya istekliyseniz, Android için Netspot sizin için daha uygun olabilir. Kesinlikle daha ayrıntılı bir optimizasyon sağlamayı hedefliyor.
İlgilenenler için, Google Store’da makul bir WiFi analizör uygulamasına da göz atabilirsiniz Android için WiFi analizör uygulaması. Bu bağlantı sizi Play Store’daki kullanışlı bir uygulamaya yönlendiriyor.
Farproc tarafından geliştirilen ‘WiFi Analyzer’ ile denemeler yaptınız mı, ancak daha ayrıntılı içgörülere ihtiyaç mı duydunuz? 'Netspot for Android’i oyunun kurallarını değiştiren bir uygulama olarak bulabilirsiniz. @boswandelaar ve @ombrasilente hem ‘Netspot’ hem de ‘WiFi Analyzer’ için etkileyici nedenler sundular, ancak ben de karışıma başka bir seçenek eklemek istiyorum.
Alexander Kozyukov tarafından geliştirilen ‘WiFi Monitor’ da göz atmaya değer. Bu uygulama, ağ performansınızın kapsamlı bir pano görünümünü sunar, yükleme ve indirme hızlarını, bağlantı süresini ve veri kullanımını belirler. Görselliğe daha az odaklanmıştır ancak son derece bilgilendiricidir, ağ performansınızı bir bakışta anlamanızı sağlar. 'Netspot’ta bulamayacağınız bir özellik ise, bağlı cihazlarınızın gerçek zamanlı izlenmesidir; bu, ağ tıkanıklığından şüpheleniyorsanız son derece değerli olabilir.
‘Netspot for Android’ konusuna geri dönersek, grafiksel temsil ve kullanılabilirlik önceliklerinizse, bu uygulama öne çıkar. Görsel haritalar, evin etrafındaki zayıf noktaları belirlemek için çok işe yarar. Ancak, çok fazla yürümek zorunda kalma gerekliliği, eğer kendin yap yaklaşımına hevesli değilseniz biraz zahmetli olabilir. Ancak topladığı kapsamlı veriler, tüm bu yorucu işi değerli kılar.
Dezavantaj olarak, @ombrasilente bu konuyu dile getirdi, uygulamanın ayrıntılı kurulumu, hızlı bir çözüm arayan biri için biraz fazla olabilir. ‘WiFi Analyzer’ bunu işleri basitleştirerek ve kanal puanlamasına odaklanarak çözer, bu da daha az kalabalık bir kanala geçiş için mükemmeldir. Ancak, 'Netspot’un sunduğu derinlemesine görselleştirmelerden yoksundur.
Özetle, WiFi kurulumunuza derinlemesine dalmak ve sinyalinizi optimize etmek için biraz yürüme zahmetine katlanmaya hazırsanız 'Netspot for Android’i seçin. Basitlik ve hızlı veri analizi ihtiyacınızsa, ‘WiFi Analyzer’ ve ‘WiFi Monitor’ işinizi görecektir.