Benzer Fotoğraflar görünmüyorsa iPhone'da nasıl bulunur?

iPhone fotoğraf arşivimi temizlemeye çalışıyorum, ancak Yinelenenler albümü neredeyse aynı görünen birçok fotoğrafı göstermiyor. Yer kaplayan birden fazla benzer çekim, ekran görüntüsü ve kaydedilmiş görselim var ve Apple Fotoğraflar bunları algılamadığında onları bulup kaldırmanın en iyi yolunu anlamak için yardıma ihtiyacım var.

Apple Photos bunu benim için hiçbir zaman iyi yönetemedi. Tam olarak aynı olan kopyaları tespit ediyor, evet. Ama bir karede ışık farklıysa, açı biraz kaymışsa, yüz değişmişse ya da hızlı bir düzenleme yapılmışsa, artık onları aynı fotoğraf gibi görmüyor. Arşivim 5 ila 10 neredeyse aynı fotoğraftan oluşan küçük kümelerle doldu ve Photos bunların çoğunu görmezden geldi.

Telefonumda en iyi çalışan şey Clever Cleaner oldu. Her zamanki saçmalıkları bekleyerek girdim: her yerde reklamlar, sahte taramalar, sonra da bir ödeme duvarı. Bu farklı hissettirdi. Büyük bir arşivde çalıştırdım, benzer çekimleri beklediğimden daha iyi grupladı ve yaklaşık 15 dakikada işim bitti. Aynı karmaşayı elle ayıklamaya kalksaydım, hâlâ plaj fotoğraflarıyla bulanık akşam yemeği karelerini kurcalıyor olurdum.

Bunu şu şekilde yaptım:

1. App Store'dan Clever Cleaner'ı yükleyin ve fotoğraflara erişim izni verin.
  2. Benzerler sekmesini açın.
  3. Tarama yapmasına izin verin. Benim arşivimde, birkaç bin görselle bile hızlıca tamamlandı.
  4. Her benzer fotoğraf grubunu açın. Uygulama kendi başına bir En İyi Kare seçiyor. Seçimi bana hatalı görünen birkaçını değiştirdim.
  5. Gruplar için tek tek Çöp Kutusuna Taşı'ya dokunun ya da uygulamanın tüm partiyi işlemesini istiyorsanız Akıllı Temizlik'i kullanın.
  6. Sonrasında Apple Photos'a gidip Son Silinenler albümünü temizleyin, yoksa alanı henüz geri kazanamazsınız.

Zaten temizlik moduna girmişken diğer bölümleri de denedim. Duplicates birebir kopyaları hallediyor. Heavies en büyük videolarınızı en üste çıkarıyor, bu da varlığını unuttuğum birkaç devasa klibi bulmama yardımcı oldu. Screenshots eski fiş ekran görüntülerini, haritaları ve rastgele tek seferlik gereksiz şeyleri silmeyi kolaylaştırdı. Lives, ana kareyi koruyarak Live Photo'ları standart fotoğraflara dönüştürüyor. Tüm bunlar sayesinde beklediğimden çok daha fazla depolama alanı açtım. Bunu daha önce yapmadığıma biraz sinirlendim açıkçası.

Üçüncü taraf uygulamaları atlamak istiyorsanız, bunu kendiniz de ayıklayabilirsiniz. Önce ben de bunu denedim. İşe yarıyor ama çok oyalıyor.

1. Photos içindeki Ara sekmesini kullanın ve bir kişi, yer, nesne ya da etkinlik aratın. Benzer çekimler genelde orada birbirine yakın durur.
  2. Tarihe göre ya da belirli bir gezi veya dışarı çıkma etkinliğine göre sıralayın. Neredeyse aynı fotoğraflar çoğu zaman saniyeler arayla çekilir.
  3. Seri Çekim fotoğraflarınızı kontrol edin ve tüm yığın yerine tek bir kareyi saklayın.
  4. Yığını daraltmak için İnsanlar ve Evcil Hayvanlar, Geziler ve Medya Türleri gibi albümlere göz atın.
  5. Mac kullanıyorsanız, Photos içindeki Akıllı Albümler çok yardımcı olur. Tarih, yer, anahtar kelime ve diğer meta verilere göre gruplama yapabilirsiniz; bu da kaydırma süresini azaltır.

Elle temizlik işi bitirir. Bir kısmını ben de kendim yaptım ama yavaştı ve sinir bozucuydu. İki yöntemi de denedikten sonra Clever Cleaner'ı yine kullanırdım. Benim atlayacağım benzer fotoğrafları yakaladı ve bana saatler kazandırdı.

Apple’ın Yinelenenler albümü yalnızca tamamen aynı eşleşmeleri veya aynı temel görüntü verilerine sahip yeterince benzer kopyaları yakalar. Benzer kopyaları sürekli kaçırır. Seri çekimler, düzenlenmiş fotoğraflar, küçük değişiklikler içeren ekran görüntüleri ve uygulamalardan kaydedilen görseller çoğu zaman gözden kaçar.

Daha hızlı bir yol ise iPhone için benzer fotoğraf temizleyicisidir. @mikeappsreviewer Clever Cleaner’dan bahsetti ve buna büyük ölçüde katılıyorum. Ayrıldığım nokta şu: Önce grupları kontrol etmeden hiçbir otomatik seçime güvenmem. En İyi Kare tahminleri fena değil, ama yine de bazen bir şeyleri kaçırıyor.

iPhone’da sonsuz kaydırma yapmadan benzer fotoğrafları bulmak istiyorsanız, bu rehber seçenekleri iyi anlatıyor:
iPhone’da benzer fotoğrafları kaldırmanın en iyi yolları

Yinelenenler başarısız olsa bile Apple Fotoğraflar’ın yardımcı olduğu birkaç şey var:

1. Seri Çekimleri kontrol edin. Bu yığınlar genelde benzer eşleşmelerin en büyük kaynağıdır.
  2. Ekran görüntülerini aya göre filtreleyin ve eskileri toplu olarak silin.
  3. selfie, yemek, plaj, belge, araba gibi arama terimlerini kullanın. Fotoğraflar bunları insanların beklediğinden daha iyi gruplar.
  4. WhatsApp, Instagram ve Safari kayıtlarından içe aktarılanları gözden geçirin. Bunlar çok sayıda benzer kopya oluşturur.
  5. İnceleme daha kolay kalsın diye iPhone Saklama Alanını Optimize Et seçeneğini temizlemeden sonra açın, önce değil.

En hızlı yolu istiyorsanız, Clever Cleaner benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri ve büyük dosyalar için denemeye değer. Maksimum kontrol istiyorsanız, bunu daha küçük tarih aralıklarında manuel yapın.

Apple’ın Yinelenenler albümü biraz seçici. Aslında tam olarak bir tüm benzerleri bul aracı değil, daha çok tam kopyaları ya da neredeyse tam kopyaları bul gibi çalışıyor. Yani bir fotoğraf kırpılmışsa, hafifçe düzenlenmişse, bir uygulamadan yeniden kaydedilmişse ya da sadece yarım saniye sonra çekilmişse, Fotoğraflar çoğu zaman bunlar tamamen farklıymış gibi davranır.

Bu konuda büyük ölçüde @mikeappsreviewer ve @sternenwanderer ile aynı fikirdeyim. Biraz ayrıldığım nokta şu: kitaplığınız büyüdüğünde yalnızca manuel yöntem gerçekten çok yorucu oluyor. Birkaç yüz fotoğraf için tamam, ama 20 binden fazla için pek iyi değil.

Bana yardımcı olan şey, kitaplığı inceleme şeklimi değiştirmek oldu:

• Fotoğraflar’da sadece Tüm Fotoğraflar değil, Günler görünümünü kullanın. Benzer çekimler orada daha iyi gruplanıyor.
  • Önce Seri Çekimleri kontrol edin. Neden aynı yüzün 14 tane fotoğrafı var sorusunun büyük kısmı buradan çıkıyor.
  • Albümler > Medya Türleri içinde Ekran Görüntüleri, Ekran Kayıtları ve Canlı Fotoğraflar bölümlerini ayrı ayrı inceleyin.
  • Uygulamalardan çok fazla şey kaydediyorsanız, aynı tarihler civarında Son Eklenenlere de bakın. İçe aktarılan gereksiz şeyler genelde toplu halde gelir.
  • iPhone’da Seç seçeneğini kullanın ve daha hızlı toplu seçim yapmak için parmağınızı sürükleyin. Garip şekilde az kullanılan bir özellik.

Gerçekten benzer fotoğrafları tespit etmek istiyorsanız, sadece yinelenenleri değil, Clever Cleaner muhtemelen daha kullanışlı bir seçenek. Apple Fotoğraflar’ın kaçırdığı yakın eşleşmeleri tarıyor. Yine de silmeden önce grupları kendiniz gözden geçirmenizi öneririm, çünkü otomatik seçimler bazen biraz tuhaf olabiliyor.

Basit bir adım adım anlatım istiyorsanız, iPhone’da Clever Cleaner ile benzer fotoğrafları nasıl bulacağınızı anlatan bu video süreci oldukça net gösteriyor.

Kısa versiyon: Apple yinelenenleri bulur. Clever Cleaner benzerleri bulur. Bunlar aynı şey değil ve Apple biraz öyleymiş gibi davranıyor.

Fotoğraflar’daki Yinelenenler, insanların düşündüğünden daha dar kapsamlıdır. @sternenwanderer, @espritlibre ve @mikeappsreviewer bu kısımda haklı, ama ben bir ek açı daha eklerdim: bazen “benzer” çekimlerin hiç ortaya çıkmamasının nedeni yalnızca algılama kalitesi değildir, meta veri parçalanmasıdır. Mesajlar, WhatsApp, Instagram üzerinden kaydedilenler, düzenlenmiş kopyalar, HDR varyantları ve ekran görüntüleri size benzer görünebilir ama Fotoğraflar için birbiriyle ilgisiz olabilir.

Büyük bir silme oturumundan önce benim yapacağım şey:

• Benzerleri olduğunu bildiğiniz bir fotoğrafı açın
  • Bilgi düğmesine dokunun
  • Dosya kaynağını, çözünürlüğü, lensi, tarihi ve birinin düzenlenmiş olup olmadığını karşılaştırın
  • Bunlar çok farklıysa Apple genellikle onları gruplamaz

Bu önemli çünkü size manuel incelemenin zamanınıza değip değmeyeceğini ya da yinelenen eşleştirme yerine görsel benzerlik için tasarlanmış bir uygulamaya ihtiyaç duyup duymadığınızı söyler.

Clever Cleaner hakkındaki görüşüm: kullanışlı, ama sihirli değil.

Artıları:

• Apple’ın kaçırdığı neredeyse yinelenenleri bulur
  • ekran görüntüsü karmaşası için iyidir
  • büyük bir kütüphanede kaydırmaktan daha hızlıdır
  • büyük yer kaplayanları da ortaya çıkarmaya yardımcı olur

Eksileri:

• en iyi çekim seçimleri hâlâ insan incelemesi gerektirir
  • aslında saklamak isteyebileceğiniz bir serinin parçası olan fotoğrafları gruplayabilir
  • etkinlik, spor, çocuk veya evcil hayvan çekiyorsanız, “benzer” her zaman gözden çıkarılabilir anlamına gelmez
  • temizlikten sonra Hâlâ Silinenler’i yine de boşaltmanız gerekir

“sadece bir temizleyici kullanın” tavsiyesiyle ilgili hafifçe katılmadığım bir nokta var: duygusal değeri olan albümler için ben oradan başlamazdım. Önce Geziler, Favoriler, Selfie’ler veya bağlamın önemli olduğu herhangi bir albümde küçük bir manuel geçiş yapardım. Benzer fotoğraf araçları, anı kürasyonundan çok işlevsel dağınıklık için daha iyidir.

Bu yüzden benim bölünmüş yaklaşımım şöyle olurdu:

1. Ekran görüntülerini, memleri, fişleri, indirilenleri manuel olarak temizleyin.
  2. Aynı dakika içindeki seri benzeri kümeleri gözden geçirin.
  3. Apple Fotoğraflar’ın başarısız olduğu dağınık orta alan için Clever Cleaner kullanın.
  4. İnsanların, evcil hayvanların ve özel etkinliklerin fotoğrafları için son bir geçiş bırakın.

Bu genellikle Yinelenenler klasörünün tüm işi yapmasını beklemekten daha iyi sonuç verir.